Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


start

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
start [2018/09/27 23:03]
michel
start [2019/04/28 08:58] (huidige)
michel
Regel 1: Regel 1:
-====== Citroën AX Wiki ======+====== Citroën AX-wiki ======
  
-De AX is een automodel van de Franse automobielfabrikant Citroën welke is geleverd tussen [[tijdlijn#​1986]] en [[tijdlijn#​1998]]. Zijn voorganger was de Citroën LNA (en later ook de Citroën AXEL en Citroën VISA) en de AX werd opgevolgd door de Citroën Saxo (niet te verwarren met de Citroën [[Uitvoeringen:​AX Saxo]]).+[[uitvoeringen:​AX SPORT|{{ :​uitvoeringen:​ax_sport:​n87.91.2-13a_-_ax_sport.jpg?​200|AX SPORT}}]]De AX is een automodel van de Franse automobielfabrikant Citroën welke is geleverd tussen [[tijdlijn#​1986]] en [[tijdlijn#​1998]]. Zijn voorganger was de Citroën LNA (en later ook de Citroën AXEL en Citroën VISA) en de AX werd opgevolgd door de Citroën Saxo (niet te verwarren met de Citroën [[Uitvoeringen:​AX Saxo]]).
  
 In de tijd zijn er in totaal 2.425.138 AX'en gebouwd[(Wikipedia:​ http://​nl.wikipedia.org/​wiki/​Citroen_AX)]. In de tijd zijn er in totaal 2.425.138 AX'en gebouwd[(Wikipedia:​ http://​nl.wikipedia.org/​wiki/​Citroen_AX)].
  
-De AX is er in verschillende [[uitvoeringen]] geweest. Van goedkope [[Uitvoeringen:​AX|AX 10 E]] tot de dure [[Uitvoeringen:​AX TZS|AX 14 TZS]]. Ook hebben er sportieve uitvoeringen bestaan in de vorm van de [[Uitvoeringen:​AX GT]], [[Uitvoeringen:​AX GTi]] en voor de homologatie de [[Uitvoeringen:​AX Sport]] waar later ook een seriematige productie van is geweest.+De AX is er in verschillende [[uitvoeringen]] geweest. Van goedkope [[Uitvoeringen:​AX|AX 10 E]] tot de dure [[Uitvoeringen:​AX TZS|AX 14 TZS]]. Ook hebben er sportieve uitvoeringen bestaan in de vorm van de [[Uitvoeringen:​AX GT]], [[Uitvoeringen:​AX GTi]] envoor de homologatiede [[Uitvoeringen:​AX Sport]] waar later ook een seriematige productie van is geweest. Verder kent de AX een divers palet aan [[uitvoeringen#​speciale uitvoeringen]] zoals de [[uitvoeringen:​AX GT Chic]], [[uitvoeringen:​AX K-WAY]], [[uitvoeringen:​AX Furio]] en [[uitvoeringen:​AX Exclusive]].
  
 Als de AX voor 1 doel gebouwd zou zijn dan was dit wel voor zuinigheid. In de jaren voordat de AX in productie ging was er het project [[ECO 2000]]. Uit dat project is veel lering gehaald voor een nieuwe zuinige auto waar later de AX uit voortgekomen is. Als de AX voor 1 doel gebouwd zou zijn dan was dit wel voor zuinigheid. In de jaren voordat de AX in productie ging was er het project [[ECO 2000]]. Uit dat project is veel lering gehaald voor een nieuwe zuinige auto waar later de AX uit voortgekomen is.
Regel 15: Regel 15:
 ===== Over de Wiki ===== ===== Over de Wiki =====
  
-Deze Wiki wordt volledig opgebouwd op basis van gegevens zoals deze op o.a. papier uit de tijd bekend zijn. Hierbij moet gedacht worden aan [[persmappen]], [[boeken]], [[persberichten]],​ [[folders]], [[tijdschriften]],​ [[handboeken]],​ [[werkplaatshandboeken]],​ [[videobanden]],​ [[posters]] en vele andere documentatie.+Deze Wiki wordt volledig opgebouwd op basis van gegevens zoals deze op o.a. papier uit de tijd bekend zijn. Hierbij moet gedacht worden aan [[folders]], [[boeken]], [[persmappen]], [[persberichten]],​ [[persfoto'​s]],​ [[prijslijsten]], [[tijdschriften]],​ [[handboeken]],​ [[werkplaatshandboeken]],​ [[videobanden]],​ [[posters]] en vele andere documentatie.
 Als je denkt hierin een bijdrage te kunnen leveren dan vernemen wij dat graag. Als je denkt hierin een bijdrage te kunnen leveren dan vernemen wij dat graag.
start.1538082235.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2018/09/27 23:03 door michel